Οι φωτογραφίες μου.

29 Αυγ 2008

Η μύγα

Πώς οι μύγες καταφέρνουν να ξεφύγουν από τη μυγοσκοτώστραAssociated Press
Μύγα: Σχεδιασμένη για αποδράσεις
Ουάσινγκτον

Μέχρι να ανοιγοκλείσει τα μάτια του ο κακός άνθρωπος με τη μυγοσκοτώστρα, η μύγα όχι μόνο έχει αντιληφθεί τις προθέσεις του αλλά έχει προλάβει και να αποφασίσει την οδό διαφυγής και να ρυθμίσει τη στάση του σώματός της για απογείωση.
Οι επιστήμονες γνώριζαν ήδη ότι τα σύνθετα μάτια της μύγας αντιλαμβάνονται τα κινούμενα αντικείμενα πολύ ταχύτερα από τα ανθρώπινα μάτια. Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν είναι το μόνο μυστικό της ταχύτατης αντίδρασής τους.
Ο Δρ Μάικλ Ντίκινσον του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια διαπίστωσε ότι τα ενοχλητικά έντομα μπορούν να ετοιμάζονται για απογείωση μέσα σε 200 χιλιοστά του δευτερολέπτου, περίπου όσο χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ανοιγοκλείσει τα μάτια.
«Αυτές οι κινήσεις πραγματοποιούνται ταχύτατα, σε περίπου 200 millisecond περίπου, ωστόσο εντός αυτού του χρονικού διαστήματος το ζώο έχει αντιληφθεί από πού έρχεται η απειλή και έχει ενεργοποιήσει μια κατάλληλη αλληλουχία κινήσεων για τη θέση των ποδιών και των φτερών» εξήγησε στo Reuters ο Ντίκινσον.
Αν η μυγοσκοτώστρα έρχεται από μπροστά, η μύγα μετακινεί τα μεσαία της πόδια προς τα εμπρός και σηκώνει τα πίσω ώστε να απογειωθεί προς τα πίσω. Αν η απειλή έρχεται από το πλάι, η μύγα γέρνει προς την αντίθεση κατεύθυνση.
H έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στη μύγα των φρούτων Drosophila με τη χρήση κάμερας υψηλής ανάλυσης και μιας μυγοσκοτώστρας υψηλής τεχνολογίας, δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Current Biology.
Τα πειράματα προσφέρουν όχι μόνο νέα στοιχεία για το νευρικό σύστημα της μύγας, αλλά επιβεβαιώνουν και την αξία ενός γνωστού τεχνάσματος την εξολόθρευση των εντόμων.
«Καλύτερα να μην χτυπήσετε με τη μυγοσκοτώστρα στην αρχική θέση της μύγας» συμβουλεύει ο Ντίκινσον. Προτιμότερο είναι να σημαδεύει κανείς στην οδό διαφυγής και να χτυπήσει το έντομο αφού αρχίσει να πετά.
Newsroom ΔΟΛ

28 Αυγ 2008

Κάποιοι είπαν.......

Ποτέ δεν δανείζω βιβλία, γιατί ποτέ κανείς δεν τα επιστρέφει.
Τα μόνα βιβλία που έχω στην βιβλιοθήκη μου είναι εκείνα που οι άλλοι μου δάνεισαν!......
Anatole France
Υπάρχουν εβδομήντα εκατομμύρια βιβλία στις αμερικανικές βιβλιοθήκες, αλλά αυτό που θέλω να διαβάσω είναι μονίμως εκτός!....
Tom Masson

25 Αυγ 2008

Χαμογελάστε λίγο....

Στο τραπέζι ο μικρός Πόντιος κάτι θέλει να πει.
- Οταν τρώνε δεν μιλάνε του λέει ο πατέρας του.
Οταν τέλειωσαν το φαγητό του λέει:
- Τώρα που τελειώσαμε το φαγητό μπορείς να μιλήσεις...
- Οταν κατέβηκα στην αποθήκη να γεμίσω την κανάτα με κρασί.....μετά δεν μπορούσα να κλείσω την κάνουλα.....

6 Αυγ 2008

Πιο "σοφός" ο εγκέφαλος των ηλικιωμένων!


Μπορεί να ξεχνούν ευκολότερα, αλλά αναλύουν καλύτερα οι ηλικιωμένοι
Tελικά όπως διαπίστωσε έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, η σοφία των ηλικιωμένων δεν είναι μύθος.
Ο εγκέφαλός τους, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times, προσλαμβάνει περισσότερα στοιχεία και προσπαθεί να κινηθεί μέσα σε ένα σωρό πληροφορίες, συχνά προ μακροπρόθεσμο όφελός τους.
Μερικά μυαλά εκφυλίζονται με την αύξηση της ηλικίας. Η νόσος του Αλτσχάιμερ, για παράδειγμα, προσβάλλει το 13% των Αμερικανών ηλικίας άνω των 65 ετών.
Ετσι, μπορεί οι περισσότεροι ηλικιωμένοι να φαίνεται πως ξεχνούν περιστασιακά λεπτομέρειες, αλλά αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι η βαθμιαία επέκταση της εστίασης την προσοχής που καθιστά δυσκολότερη τη συγκέντρωση σε ένα μόνο στοιχείο, όπως σε ένα όνομα ή σε έναν αριθμό τηλεφώνου.
Αν και αυτό είναι ενοχλητικό είναι συχνά χρήσιμο.
Metropolis (Iούλιος 2008)


3 Αυγ 2008

KΑΛΟ ΜΗΝΑ!....
Ο Αύγουστος είναι ο όγδοος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο και έχει 31 ημέρες.
Ο Αύγουστος ξεκινά (αστρολογικά) με τον
ήλιο στο ζώδιο του Λέοντα και τελειώνει στο ζώδιο της Παρθένου. Αστρονομικά, ο ήλιος βρίσκεται στην αρχή στον αστερισμό του Καρκίνου και στο τέλος στον αστερισμό του Λέοντα.
Ο Αύγουστος ονομάστηκε προς τιμήν του
Καίσαρα Αύγουστου. Ο μήνας έχει 31 ημέρες γιατί ο Αύγουστος ήθελε τόσες μέρες όσες είχε και ο μήνας Ιούλιος που είχε ονομαστεί με το όνομα του Ιούλιου Καίσαρα. Ο Αύγουστος έβαλε τον μήνα σε αυτή την θέση, οπότε συνέβει ο θάνατος της Κλεοπάτρας. Πριν μετονομαστεί ο Αύγουστος λεγόταν στα λατινικά Sextilis, δηλαδή έκτος μήνας αφού ήταν έκτος κατά το Ρωμαϊκό ημερολόγιο όπου το έτος ξεκινούσε τον Μάρτιο.

Βικιπαίδεια

Ο Κίκο μου.............

Ο Κίκο μου.............
Κίκο μου σ΄αγαπώ πολύ! Nα είσαι καλά όπου και να είσαι...

ΕΙΠΑΝ......

*** Εκείνος που ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή...
Β. Ουγκώ

*** Πολύ συχνά γυρεύει κανένας την ευτυχία όπως γυρεύει τα γυαλιά του ενώ τα έχει στην μύτη του.

*** Περίεργο .....να νομίζουν μερικοί πως οι ιδέες σκοτώνονται
Κίνγκ Λούθηρος

*** Οταν ένας άνδρας δει πως του λείπουν ένα ή δύο κουμπιά από το πουκάμισό του.....ή θα παντρευτεί ή θα χωρίσει!

*** Δύο πράγματα θέλει ο άνδρας: κινδύνους και παιχνίδια. Γι΄αυτό και ζητάει την γυναίκα. Είναι το πιο επικίνδυνο παιχνίδι!

*** Η αμφιβολία είναι περισσότερο σκληρή απ΄την χειρότερη αλήθεια!

*** Στον έρωτα, η γυναίκα αρχίζει χωρίς να υπόσχεται τίποτα και σιγά-σιγά παραχωρεί τα πάντα. Ο άντρας υπόσχεται τα πάντα και στο τέλος δεν δίνει Τ Ι Π Ο Τ Α...
Ρ. Ντεβιλλιέ

*** Η αληθινή ελευθερία δεν είναι να κάνει καθένας ό,τι θέλει, αλλά ό,τι έχει δικαίωμα να κάνει!
Β. Ουγκώ

*** Αληθινός φίλος είναι αυτός που σου κρατάει το χέρι...και ταυτόχρονα αγγίζει την καρδιά σου...


Φωτό....

Φωτό....
Ολα είναι δυνατά....

Φωτό.....

Φωτό.....
Mexico

Φωτό...

Φωτό...
Εεεεεε! εσύ τι είσαι?......