Οι φωτογραφίες μου.

12 Ιαν 2009

Καταραμένη γρίπη.....

Γρίπη
ικιπαίδεια)


Με αφορμή την γρίπη που με ταλαιπωρεί εδώ και κάτι μέρες (2η φορά τους τελευταίους 2 μήνες....) είπα να αναφερθώ σε κάτι σχετικό βρίσκοντας ανάλογο υλικό από την Βικιπαίδεια. Νομίζω ότι είναι ένα επίκαιρο θέμα που λίγο πολύ μας απασχολεί όλους αυτή την εποχή...

Καταραμένη γρίπη..... :)) :)).


Η γρίπη είναι μια μεταδοτική ασθένεια στα πτηνά και τα θηλαστικά και προκαλείται απο ιούς RNA της οικογένειας των Ορθοβλεννοϊών. Στους ανθρώπους τα κοινά συπτώματα της γρίπης είναι πυρετός, πόνος στον λαιμό, μυικοί πόνοι, έντονος πονοκέφαλος, βήχας, αδυναμία και γενική αδιαθεσία.Σε σοβαρές περιπτώσεις η γρίπη προκαλεί πνευμονία, που μπορεί να είναι θανατηφόρα, ειδικά σε μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. Μερικές φορές την μπερδέυουμε με το κοινό κρυολόγημα, αλλά η γρίπη είναι πολύ πιο σοβαρή ασθένεια και προκαλείται από διαφορετικό τύπο ιών. Παρόλο που ναυτία και εμετός είναι κοινή στα παιδιά, αυτά τα χαρακτηριστικά οφείλονται σε μη σχετική γαστρεντερίτιδα που μερικές φορές αποκαλείται "στομαχική γρίπη".Τυπικά η γρίπη μεταδίδεται μέσω του αέρα και του φτερνίσματος. Καθώς και απο τις ακαθαρσίες των πτηνών. Η γρίπη μπορεί να μεταδοθεί απο σάλιο, φτέρνισμα, περιττώματα και αίμα. Οι μολύνσεις επίσης συμβαίνουν με επαφή με αυτά τα σωματικά υγρά ή απο επαφή με μολυσμένες επιφάνειες. Οι ιοί της γρίπης μπορούν να παραμείνουν λοιμώδεις για περίπου μια εβδομάδα σε ανθρώπινη θερμοκρασία, πάνω αππο 20 μέρες σε 0°C και για πολύ μεγαλύτερες περιόδους σε χαμηλότερες θερμοκρασίες.Η γρίπη εξαπλώνεται στον κόσμο με εποχιακές πανδημίες, σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε πανδημικά χρόνια και χιλιάδες ανθρώπους σε μη πανδημικά χρόνια. Τρεις πανδημίες γρίπης συνέβησαν τον 20ό αιώνα σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους, με την κάθε μια των πανδημιών να εμφανίζει την γρίπη κάθε φορά ως νέο μικροβιολογικό στέλεχος. Αυτά τα νέα στελέχη εμφανίζονται ως αποτέλεσμα μετάδοσης του ιού απο άλλα θηλαστικά σε ανθρώπους.
Ένα θανατηφόρο στέλεχος, το
Η5Ν1 (Γρίπη των πτηνών), έχει παρουσιαστεί ως μεγάλος κίνδυνος για μια καινούρια πανδημία γρίπης απο την πρώτη στιγμή που σκότωσε ανθρώπους στην Ασία την δεκαετία του '90. Ευτυχώς ωστόσο αυτός ο ιός δεν μεταδίδεται εύκολα στους ανθρώπους.
Εμβόλια ενάντια στην γρίπη συνήθως χορηγούνται σε ανθρώπους υψηλού κινδύνου στις
αναπτυγμένες χώρες καθώς και σε πτηνά. Το πιο κοινό εμβόλιο περιέχει ανενεργά υλικά απο τρία στελέχη ιών.

Διάγνωση και Συμπτώματα
Στους ανθρώπους, η επενέργειες της γρίπης είναι πολύ ποιο σοβαρές απο αυτές του κοινού κρυολογήματος και διαρκούν περισσότερο. Η ανάρρωση διαρκεί για περίπου μια με δύο εβδομάδες, ωστόσο μπορεί να αποβεί μοιραία σε αδύναμα άτομα και χρόνια αρρώστους.
Τα συμπτώματα της γρίπης μπορεί να αρχίσουν ξαφνικά, μια ή δύο ημέρες μετά την μόλυνση με τον ιό. Τα αρχικά συμπτώματα είναι ρίγη ή αίσθημα ψύχους, αλλά και ο
πυρετός είναι επίσης συνηθισμένος στην αρχική μόλυνση, με την θερμοκρασία του σώματος να φτάνει ώς και 39 °C. Τα συμπτώματα της γρίπης περιλαμβάνουν:
Πόνοι στο σώμα, ειδικά στις αρθρώσεις και τον λαιμό
Βήχας και φτέρνισμα
Έντονο αίσθημα ψύχους και
πυρετός Εξάντληση Πονοκέφαλος
Καταρροή στα
μάτια Βουλωμένη μύτη Ναυτία και εμετός Κόκκινα μάτια, δέρμα, στόμα, λαιμός και μύτη.
Μπορεί να είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος την γρίπη απο το
κοινό κρυολόγημα στα αρχικά στάδια, αλλά τα συμπτώματα της γρίπης είναι ποιο σοβαρά απο αυτά του κρυολογήματος.

Θεραπεία
Οι άνθρωποι με γρίπη πρέπει να ξεκουράζονται, να πίνουν πολλά υγρά, να αποφεύγουν την χρήση του
αλκοόλ και το κάπνισμα και άν χρειαστέι να παίρνουν φάρμακα, όπως παρακεταμόλη (Depon) για να ανακουφίσουν τον πυρετό και τους μυϊκούς πόνους που σχετίζονται με την γρίπη. Παιδιά και έφηβοι με συμπτώματα γρίπης, θα πρέπει να αποφεύγουν την χρήση ασπιρίνης κατά την διάρκεια της μόλυνσης με γρίπη καθώς μπορεί να προκαλέσει μια σπάνια ασθένεια (Σύνδρομο του Reye's) που πολλές φορές είναι και θανατηφόρα. Αφού η γρίπη προκαλείται απο ιό, τα αντιβιοτικά δεν έχουν καμία δράση στην μόλυνση, εκτός και άν έχουν χορηγηθεί για δευτερεύοντες μολύνσεις όπως βακτηριακή πνευμονία.

4 σχόλια:

 1. ..περαστικα και να προσέχεις :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλέ μου Ηλία σ΄ευχαριστώ από καρδιάς.
  Να είσαι καλά και καλό σου βράδυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Περαστικά σου και υπομονή Εύα μου,θα κάνει τον κύκλο του και θα περάσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 11 μέρες...και τι μέρες...Μάτια, μύτη, λαιμός. αυτιά, πονοκέφαλος...όλα τα καλά...Μα που θα πάει θα περάσει...
  Φιλαράκι την πατήσαμε....Περαστικούλια μας...κι άλλο κακό να μην δούμε!
  Φιλάκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ που ήρθατε και αφήσατε το σχόλιό σας!
Σχόλια ΑΝΩΝΥΜΑ ή ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ θα διαγράφονται.

Ο Κίκο μου.............

Ο Κίκο μου.............
Κίκο μου σ΄αγαπώ πολύ! Nα είσαι καλά όπου και να είσαι...

ΕΙΠΑΝ......

*** Εκείνος που ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή...
Β. Ουγκώ

*** Πολύ συχνά γυρεύει κανένας την ευτυχία όπως γυρεύει τα γυαλιά του ενώ τα έχει στην μύτη του.

*** Περίεργο .....να νομίζουν μερικοί πως οι ιδέες σκοτώνονται
Κίνγκ Λούθηρος

*** Οταν ένας άνδρας δει πως του λείπουν ένα ή δύο κουμπιά από το πουκάμισό του.....ή θα παντρευτεί ή θα χωρίσει!

*** Δύο πράγματα θέλει ο άνδρας: κινδύνους και παιχνίδια. Γι΄αυτό και ζητάει την γυναίκα. Είναι το πιο επικίνδυνο παιχνίδι!

*** Η αμφιβολία είναι περισσότερο σκληρή απ΄την χειρότερη αλήθεια!

*** Στον έρωτα, η γυναίκα αρχίζει χωρίς να υπόσχεται τίποτα και σιγά-σιγά παραχωρεί τα πάντα. Ο άντρας υπόσχεται τα πάντα και στο τέλος δεν δίνει Τ Ι Π Ο Τ Α...
Ρ. Ντεβιλλιέ

*** Η αληθινή ελευθερία δεν είναι να κάνει καθένας ό,τι θέλει, αλλά ό,τι έχει δικαίωμα να κάνει!
Β. Ουγκώ

*** Αληθινός φίλος είναι αυτός που σου κρατάει το χέρι...και ταυτόχρονα αγγίζει την καρδιά σου...


Φωτό....

Φωτό....
Ολα είναι δυνατά....

Φωτό.....

Φωτό.....
Mexico

Φωτό...

Φωτό...
Εεεεεε! εσύ τι είσαι?......