Οι φωτογραφίες μου.

21 Οκτ 2009

Εθισμένοι στο ίντερνετ 110.000 Έλληνες

Εθισμένοι στο ίντερνετ 110.000 Ελληνες
Του Δημήτρη Διαμαντίδη





Εθισμένο στο διαδίκτυο είναι το 1% των χρηστών του Internet στην Ελλάδα, δηλαδή περίπου 110.000 άτομα, με τα «θύματα» να εντοπίζονται κυρίως μεταξύ των εφήβων, όπου καταγράφονται ακόμη και τάσεις αυτοκτονίας. Την ίδια στιγμή το 18% των Ελλήνων χρηστών εμφανίζουν περιοδικά ή συχνά προβλήματα, εξαιτίας της υπερβολικής χρήσης του διαδικτύου.
Όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση νοσηλευτών ψυχικής υγείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, το φαινόμενο του εθισμού στο Internet λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς εκτός από τις δυσμενείς επιδράσεις στην ψυχική υγεία, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο.

Αποτροπή
Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας το τρίμηνο 14 Ιουλίου -14 Οκτωβρίου απέτρεψε τις αυτοκτονίες 14 νέων ανθρώπων και συγκεκριμένα 13 Ελλήνων και ενός αλλοδαπού, εκ των οποίων οι 9 ανήλικοι και οι 5 ενήλικες. Ψυχολογικά προβλήματα που προέρχονται κυρίως από την ανεργία, οικογενειακές και προσωπικές σχέσεις και άλλα παρόμοια είναι οι βασικές αιτίες που οι άνθρωποι αυτοί εκδήλωσαν μέσω ίντερνετ την επιθυμία τους να αυτοκτονήσουν.
Σε μια περίπτωση νεαρός μιλούσε με άλλους στο διαδίκτυο και ταυτόχρονα έπαιρνε χάπια με αλκοόλ. Οι αστυνομικοί ειδοποίησαν τους δικούς του και σώθηκε την τελευταία στιγμή.
Χθες η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι απέτρεψε την αυτοκτονία 26χρονου στη Λάρισα, ο οποίος είχε στείλει μήνυμα ότι θα αυτοκτονήσει και μάλιστα σε ζωντανό χρόνο μέσω κάμερας.
Μέσα σε 19 μήνες η Αστυνομία έχει παρέμβει σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις εφήβων, που ήθελαν να αυτοκτονήσουν με τη βοήθεια του διαδικτύου, 4 από τις οποίες αφορούσαν μόνο το α' τρίμηνο του 2008.
Περίπου το 50% των Ελλήνων ηλικίας 20-50 ετών δηλώνει ότι κάνει χρήση του διαδικτύου περισσότερες από 3 ώρες την ημέρα, σε αντίθεση με τα άτομα κάτω των 20 ετών, που επισκέπτονται το Internet το πολύ 3 ώρες την ημέρα.

Εθισμός
Σύμφωνα με μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο εθισμός στο διαδίκτυο εντοπίζεται στο 8,2% των εφήβων χρηστών με χαμηλότερο ποσοστό στη Λάρισα 5,9% και υψηλότερο στο Βόλο 11,7%. Τα ποσοστά αυτά είναι σημαντικά υψηλότερα από το 1% στον εφηβικό πληθυσμό των Αθηνών, γεγονός που αποδεικνύει πως η επαρχία αντιμετωπίζει σοβαρότερο πρόβλημα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑONLINE

2 σχόλια:

  1. Εύα συγχαρητήρια.
    Μια απο τις καλύτερες αναρτήσεις..
    αυτού του ιστολογίου.
    Απόδειξη πως δεν συμπεριλαμβάνεσαι
    στις 100.000.
    Δεν έχεις ανάγκη εσύ
    απο e-αλκοόλ.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Εύα μου! :)

    Όταν πρωτοέφτιαξα το μπλογκ επειδή δεν ήξερα τίποτα, πως να το στήσω, πως να γράψω, κλπ. αφιέρωνα ώρες ατελείωτες (νύχτα κυρίως) για να προσθέσω ένα λουλουδάκι και να διορθώσω τα αδιόρθωτα (άπειρες φορές το χάλασα και φτου κι απ΄την αρχή).
    (Είχα μεγαλύτερο κόλλημα! :)

    Τώρα πια που μεγάλωσε και το μικρούλι υπάρχουν και εβδομάδες χωρίς ανάρτηση ή σχόλια.


    Τα φιλιά μου, Καλό Σ/Κ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ που ήρθατε και αφήσατε το σχόλιό σας!
Σχόλια ΑΝΩΝΥΜΑ ή ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ θα διαγράφονται.

Ο Κίκο μου.............

Ο Κίκο μου.............
Κίκο μου σ΄αγαπώ πολύ! Nα είσαι καλά όπου και να είσαι...

ΕΙΠΑΝ......

*** Εκείνος που ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή...
Β. Ουγκώ

*** Πολύ συχνά γυρεύει κανένας την ευτυχία όπως γυρεύει τα γυαλιά του ενώ τα έχει στην μύτη του.

*** Περίεργο .....να νομίζουν μερικοί πως οι ιδέες σκοτώνονται
Κίνγκ Λούθηρος

*** Οταν ένας άνδρας δει πως του λείπουν ένα ή δύο κουμπιά από το πουκάμισό του.....ή θα παντρευτεί ή θα χωρίσει!

*** Δύο πράγματα θέλει ο άνδρας: κινδύνους και παιχνίδια. Γι΄αυτό και ζητάει την γυναίκα. Είναι το πιο επικίνδυνο παιχνίδι!

*** Η αμφιβολία είναι περισσότερο σκληρή απ΄την χειρότερη αλήθεια!

*** Στον έρωτα, η γυναίκα αρχίζει χωρίς να υπόσχεται τίποτα και σιγά-σιγά παραχωρεί τα πάντα. Ο άντρας υπόσχεται τα πάντα και στο τέλος δεν δίνει Τ Ι Π Ο Τ Α...
Ρ. Ντεβιλλιέ

*** Η αληθινή ελευθερία δεν είναι να κάνει καθένας ό,τι θέλει, αλλά ό,τι έχει δικαίωμα να κάνει!
Β. Ουγκώ

*** Αληθινός φίλος είναι αυτός που σου κρατάει το χέρι...και ταυτόχρονα αγγίζει την καρδιά σου...


Φωτό....

Φωτό....
Ολα είναι δυνατά....

Φωτό.....

Φωτό.....
Mexico

Φωτό...

Φωτό...
Εεεεεε! εσύ τι είσαι?......