Οι φωτογραφίες μου.

23 Ιουν 2010

Aπ΄τα παράξενα!.....

5χρονη νεφροπαθής ανέπτυξε καινούργια νεφρά!Ένα 5χρονο κοριτσάκι, που αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας καθώς έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια, εξέπληξε τους γιατρούς όταν ανακάλυψαν πως ο οργανισμός της ανάπτυσσε δύο καινούργια νεφρά.


Η Angel Burton έπασχε με νεφρική ανεπάρκεια από τη γέννησή της, με αποτέλεσμα στην ηλικία των 5 ετών να χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση. Οι χειρούργοι, όμως, εξεπλάγησαν όταν ανακάλυψαν πως η μικρή είχε τέσσερα νεφρά, με τα δύο ολοκαίνουργα και πλήρως ανεπτυγμένα όργανα να βρίσκονται πάνω από τα παλιά.


Η περίπτωση της Angel είναι εξαιρετικά σπάνια και ονομάζεται «νεφρικός διπλασιασμός». Το διπλό νεφρό αναπτύσσεται στο κέντρο του άλλου και μπορεί να μοιράζεται τον ίδιο ή να έχει ανεξάρτητο ουρητήρα, που αδειάζει τα ούρα στην κύστη.


Στην περίπτωση της Angel, και τα δύο της νεφρά παρουσιάζουν διπλασιασμό. Κάθε ένα νεφρό έχει ξεχωριστό ουρητήρα, που σημαίνει ότι έχει τέσσερα νεφρά και τέσσερις ουρητήρες.


Οι γιατροί πιστεύουν πως οι πρώτες εξετάσεις δεν είχαν δείξει τα επιπλέον νεφρά γιατί βρίσκονταν ακριβώς πάνω από τα παλιά και φαινόντουσαν ως ένα.


Η μητέρα της Angel, η 32χρονη Claire Burton, γέννησε την κόρη της το 2001 και μετά από λίγους μήνες η υγεία της μικρής άρχισε να επιδεινώνεται.


Οι γιατροί πραγματοποίησαν μια σειρά από εξετάσεις και η Angel διαγνώστηκε με κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση, που σημαίνει ότι οι βαλβίδες στην κύστη της δεν λειτουργούσαν σωστά και τα ούρα επέστρεφαν πάλι στα νεφρά, προκαλώντας λοιμώξεις.


Οι γιατροί συνέχισαν να παρακολουθούν την κατάσταση της Angel. Σε μία από τις εξετάσεις που της έκαναν βρήκαν πως υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στα νεφρά της και έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση.


Εισήχθη στο Νοσοκομείο Παίδων του Σέφιλντ τον Οκτώβριο του 2007 για να τις τοποθετήσουν οι γιατροί μία τεχνητή βαλβίδα αλλά κατά τη διάρκεια της επέμβασης ανακάλυψαν πως η μικρή είχε δύο επιπλέον νεφρά.

 Η κυρία Burton, που έχει άλλα δύο παιδιά, δήλωσε: "Ήταν στο χειρουργείο πάνω από μία ώρα και ένα τέταρτο, όταν βγήκε κάποια στιγμή έξω ο χειρούργος. Mας είπε πως βρήκαν κάτι πάρα πάρα πολύ περίεργο, δεδομένου του αριθμού των εξετάσεων που είχε κάνει η Angel εκείνη τη χρονιά. Μας είπε ότι είχαν τοποθετήσει μία κάμερα στην κύστη της Angel ώστε να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις βαλβίδες. Βρήκαν τα δύο ανοίγματα που έπρεπε να βρουν και αποκατέστησαν τις βαλβίδες. Στη συνέχεια όμως, βρήκαν άλλα δύο ανοίγματα και προσπάθησαν να βάλουν την κάμερα μέσα. Τότε είδαν πως υπήρχαν άλλα δύο απολύτως υγιή νεφρά, πάνω από τα παλιά. Τα καινούργια νεφρά ήταν εντελώς ανεξάρτητα και εξεπλάγησαν γιατί δεν τα είχαν δει στις εξετάσεις. Η Angel υποβαλλόταν σε ελέγχους απ' όταν γεννήθηκε και δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ. Ήταν ένα πραγματικό θαύμα και είμαστε ευγνώμονες που η κόρη μας είναι και πάλι υγιής και ευτυχισμένη."Με τα δύο επιπλέον νεφρά της να έχουν αναλάβει πλέον δράση, η 8χρονη σήμερα Angel έχει αναρρώσει πλήρως και κοιτά με αισιοδοξία το υγιές της μέλλον.

divider

3 σχόλια:

 1. Πολύ τυχερό το κοριτσάκι και μπράβο του που σώθηκε χάρη σε αυτό το θαύμα. Μακάρι να ακούμε πολλά τέτοια ευχάριστα - περίεργα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό είναι από τα ανεξήγητα.
  Τυχερή μικρή.
  Κωστής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πως να μην πιστευει κανεις στα θαυματα μετα απο τετοια περιστατικα;
  Καλημερα Ευα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ που ήρθατε και αφήσατε το σχόλιό σας!
Σχόλια ΑΝΩΝΥΜΑ ή ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ θα διαγράφονται.

Ο Κίκο μου.............

Ο Κίκο μου.............
Κίκο μου σ΄αγαπώ πολύ! Nα είσαι καλά όπου και να είσαι...

ΕΙΠΑΝ......

*** Εκείνος που ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή...
Β. Ουγκώ

*** Πολύ συχνά γυρεύει κανένας την ευτυχία όπως γυρεύει τα γυαλιά του ενώ τα έχει στην μύτη του.

*** Περίεργο .....να νομίζουν μερικοί πως οι ιδέες σκοτώνονται
Κίνγκ Λούθηρος

*** Οταν ένας άνδρας δει πως του λείπουν ένα ή δύο κουμπιά από το πουκάμισό του.....ή θα παντρευτεί ή θα χωρίσει!

*** Δύο πράγματα θέλει ο άνδρας: κινδύνους και παιχνίδια. Γι΄αυτό και ζητάει την γυναίκα. Είναι το πιο επικίνδυνο παιχνίδι!

*** Η αμφιβολία είναι περισσότερο σκληρή απ΄την χειρότερη αλήθεια!

*** Στον έρωτα, η γυναίκα αρχίζει χωρίς να υπόσχεται τίποτα και σιγά-σιγά παραχωρεί τα πάντα. Ο άντρας υπόσχεται τα πάντα και στο τέλος δεν δίνει Τ Ι Π Ο Τ Α...
Ρ. Ντεβιλλιέ

*** Η αληθινή ελευθερία δεν είναι να κάνει καθένας ό,τι θέλει, αλλά ό,τι έχει δικαίωμα να κάνει!
Β. Ουγκώ

*** Αληθινός φίλος είναι αυτός που σου κρατάει το χέρι...και ταυτόχρονα αγγίζει την καρδιά σου...


Φωτό....

Φωτό....
Ολα είναι δυνατά....

Φωτό.....

Φωτό.....
Mexico

Φωτό...

Φωτό...
Εεεεεε! εσύ τι είσαι?......